2012. szeptember 26., szerda

Főzőcske

A tervezett menüsor ugyebár meghiúsult, mivel képtelenek megvenni, amit kérek, így kénytelen voltam átállni a "mi van itthon" módszerre, aminek a nagy része kísérletezés, de eddig mindkét alkalommal jól sült el. Nem tudom, hogy mennyire egyedi kaják, lehet, hogy valaki már jóval előbb kitalálta, de én most csináltam először, és nem leírás alapján. Íme a receptek, ki lehet próbálni:

Virslis tészta
(bevallom, az ötletet Esztertől vettem, bár arról fogalmam se volt, hogy ő hogy csinálta, de ez most már hivatalosan egy "madzsar dish", ahogy Kerem mondaná, mert ugye Esztertől is kaptak ilyet, meg tőlem is :))
Kifőzöl spagetti tésztát. Közben a virsliket felvágod apró darabokra, és olajon egy kicsit megpirítod. Natúr joghurttal összekeversz sajtkrémet, és hozzáöntöd a virslikhez, majd az egészet összeforgatod a tésztával. Fincsi :)

Egybesütött jókaja (nem tudom, milyen nevet adjak neki)
Fogsz egy jénait vagy egy magasabb falú tepsit. Az aljára raksz olajat, egy maréknyi fokhagyma gerezdet, közéjük pedig 2 fej vöröshagymár karikákra vágva. A következő két réteg szeletelt nyers krumpli, majd csirkemell csíkokra vágva. 3 tojást összekevertem natúr joghurttal és reszelt sajttal, ezt öntöttem a tetejére záró rétegnek. Először alufóliával lefedve sütöttem minimumon kb egy órát, aztán 150 fokon mégegy órát, aztán levettem az alufóliát, és 100 fokon sütöttem kb még egy órát, amíg a teteje szép világosbarnára nem sült. Persze annyi olajat raktam bele a rétegek közé, hogy feljött a tetejére, úgyhogy evőkanállal meregettem le róla, hogy a teteje is meg tudjon sülni... :D Ebből látszik, hogy annyira azért nem értek a főzéshez, nyilván meg lehet ezt csinálni kevesebb olajjal meg kevesebb idő alatt is, de kísérletezésnek jó volt, és mindenkinek ízlett. :)

Egyébként mától kezdve tényleg minden nap kell, hogy legyen itthon valami meleg kaja, mert a gyerekek kisírták, hogy had vigyenek csomagolt ebédet a suliba. Lara kezdte, gondolom a barátnői körében most ez a divat, Tarik meg persze mindenben utánozza... Így viszont súlyosabb probléma az, hogy nem kapom meg a hozzávalókat, amiket kérek. Nem főzhetek mindig csirkét, krumplit meg tésztát, az unalmas lenne... Egyébként nagyon gyanús, hogy itt nem gyártanak grízt, azt mondta Greta, hogy a Tescoban nem talált, márpedig, ha ott nincs, akkor nem tudom, hol lehetne. A zsemlemorzsa még talán esélyes. Szóval sajna ez megintcsak csökkenti a kaja-lehetőségeket. Tanácstalan vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése